Select your language

DS Ambulance-concert Kasteel Amerongen

Zondag 10 september 2023
Blaas Maar Raak: Jeugdig Ambulance-concert

 Open Monumentendag 2023 heeft als thema Levend erfgoed. Hierbij spelen verhalen de hoofdrol om monumenten levend te houden. Levend houden en Citroën DS ambulances gingen altijd al prima samen, ditmaal houden we de oude ambulances zèlf en een kasteel levend met een jeugdconcert, die samen met de DS ambulances muziek gaan maken.

De oude ziekenwagens zijn dan wel niet meer in dienst, maar inmiddels wel cultureel erfgoed. Het is daarom in het kader van Open Monumentendag Amerongen  dat onze club dit concert organiseert in Kasteel Amerongen, direct na een jeugdconcert en vóór een cabaretvoorstelling in de kasteeltuin. Deze dag zul je dus ook niet-Citrofielen tegen het lijf lopen. Basisschoolleerlingen uit Amerongen konden via “Blaas maar raak” kennismaken met instrumenten en de muziekvereniging.

Deze kennismaking leidde tot nieuwe leden die later zitting namen in het Jeugdorkest. Blaas maar raak is dan ook niet alleen voor werving van jeugdleden een mooi motto, ook voor dit concert. Improvisatie is namelijk onmisbaar bij dit gelegenheidsconcert waarbij de ervaring met muziekspelen wel eens in het voordeel van de jeugd kan gaan uitpakken. De jeugd poetst de instrumenten en om weer nieuw leven in de oude ziekenwagens te blazen, smeren onze clubleden de claxons en sirenes. Het idee is dus dat de jonge muzikanten en de oude ziekenwagens samen een muziekstuk spelen.

Het wordt een kort maar krachtig concert. Meer details over dit evenement volgen in La Bombe Citroën van september èn op deze website.

Voor het volledige programma op Kasteel Amerongen op zondag 10 september. Het kasteel is die dag met museum jaarkaart te bezoeken, dan wel voor eigen rekening. Zet zondag 10/9 vast in de agenda, aanvang rond het middaguur. Het kasteel is rijksmonument met een lange historie en een prachtig cultureel aanbod. Bovendien is het pittoreske Amerongen meer dan een bezoek waard.

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Loading…
Loading…

Bienvenue