Select your language

Cursussen en sleuteldagen in Tull

foto Richard Schmüll

Ook dit jaar zijn er in en bij onze clublocatie in Tull en ‘t Waal weer volop activiteiten gepland. In de Espace Technique hebben we de maandelijks sleuteldagen, het magazijn is naast de wekelijkse dinsdagavond ook tijdens cursussen en sleuteldagen geopend en in De Salon zijn weer verschillende cursussen gepland. We hebben er reusachtig veel zin in!

De meeste cursussen voor dit eerste half jaar zijn inmiddels al volgeboekt. Vanwege de hoeveelheid enthousiaste aanmeldingen wordt de cursus Électrique na de zomer opnieuw gegeven.  De verwachting is dat in het najaar ook de cursus Hydraulique weer wordt voorgedragen.

In overleg met Dago Langen hebben we op het laatste moment nog de cursus Technique toegevoegd. Hiervoor kun je je vanaf nu opgeven. Dago is docent autotechniek aan de Hogeschool Arnhem/Nijmegen en zo’n 30 jaar een bevlogen en ervaren DS-rijder. Al lange tijd is Dago lid van de magazijn- en technische commissie van onze club en wekelijks aanwezig in het magazijn of de Espace Technique. Daarnaast geeft hij ook regelmatig lezingen bij de regio’s. Voor velen is hij geen onbekende!

De cursus Technique is bedoeld voor iedereen die op basisniveau meer wil leren over zijn of haar auto. Een ideale manier om kennis te maken met de belangrijkste technische aspecten van de ID/DS en van autotechniek in het algemeen. Deze cursus is bij uitstek geschikt als drempelhulp voor de beginnende DS-eigenaar die (nog) niet aan zijn auto sleutelt maar daarmee wel voorzichtig wil beginnen. Er wordt aangenaam en ontspannen kennis gemaakt met de fascinerende techniek van de Citroën DS. Behandeld worden onder meer:

– motor, benzinetoevoer, ontsteking
– koeling
– koppeling, aandrijving, versnellingsbak, wielophanging
– hydrauliek
– vering, hoogteregeling, stuurinrichting, remmen
– stroomvoorziening, accu, dynamo, startmotor

Opgeven voor cursussen kan door een mailtje te sturen naar het bekende e-mailadres:
technischecommissie@citroeniddsclub.nl.
Je ontvangt vervolgens via de mail een factuur met een betaalknop. Na ontvangst van de betaling wordt de inschrijving bevestigd en ontvang je verdere informatie van de cursusleider.

Activiteitenlijst tot en met 18 juni

Zaterdag 18 juni: Sleuteldag Espace Technique
Magazijn geopend (10:00-15:00 uur)

We zien jullie graag op onze gezellige clublocatie in Tull en ‘t Waal, het service-, onderdelen-, kennis-, advies- en activiteitencentrum van de Citroën ID/DS Club Nederland!

Gerald, Harry, Ruud, Wim, Albert-Jan, André, Dago, Joris, Max, Herman

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Loading…
Loading…

Bienvenue