Wegens beëindiging hobby is mijn fraaie godin, een citroen ID19P uit 1962 (1e neus dus!!!) te koop.

Deze Citroen ID zag in 1961 (volgens kenteken 1962, ambtelijk vastgesteld in Frankrijk) het licht en is in 1996 naar Nederland gekomen. Inmiddels ben ik de derde Nederlandse eigenaar.

Oorspronkelijk was deze dame wit met een polyester dak. Eén van de vorige eigenaren heeft de wagen opnieuw laten spuiten in de huidige fraaie rode kleur. Het dak is vervangen voor één met een vouwdak. (100 % Waterdicht). Zo heb je met mooi weer de sensatie van een cabrio

Origineel hoort hier een rood stoffen interieur in. Omdat dit interieur erg slecht was, is het vervangen voor het zwarte lederen interieur. De deurpanelen zijn in 2017 gerestaureerd en zijn strak.

De betrouwbare langeslag motor met 66 PK draait zowel op benzine als op LPG als een zonnetje. In 2018 is de versnellingsbak vervangen. Het befaamde rode hydraulische systeem zorgt voor een ongekende vering. Het stuur en de remmen zijn onbekrachtigd.

Natuurlijk heeft een  dame met deze leeftijd wat aandachtspunten. Beide voorschermen vertonen onderaan wat roestvorming en het linkerscherm heeft bovenop een barst in de lak. Het dashboard is enigszins kapot maar het missende onderdeel is er nog.

Deze fraaie dame heeft altijd professioneel onderhoud gehad (bij De Bliek in Apeldoorn) en heeft een APK tot 25 mei 2020.

Vraagprijs € 14.500,-

Bij interesse of vragen:  stuur even een mailtje naar Peter de Jonge pdejonge@live.nl