Te koop vanwege beëindiging hobby en verhuisplannen, deze fraaie Citroën ID19B is eind 1966 uit de fabriek in Parijs gerold en op kenteken gezet in Zuid-Frankrijk. Na de zomervakantie begon altijd het nieuwe ‘millésime’ bij Citroën. Dit is dus een ID uit het gouden bouwjaar 1967; de fraaie ‘tweede neus’ gecombineerd met het ‘groene’, LHM-veersysteem.
Vaak zijn ID’s in de loop der jaren ‘opgepimpt’. Dit exemplaar is gelukkig van deze ‘verfraaiingen’ verstoken gebleven en is juist geheel origineel gehouden. In de jaren ’90 is deze wagen naar Nederland gehaald en is toen overgespoten en er is een LPG-installatie ingebouwd.
Ze staat op Michelin-banden en is technisch onderhouden door Freek Arriens. De carrosserie is enige tijd geleden keurig hersteld van de onvermijdelijke roestduivel. De velgen zijn enkele jaren geleden gepoedercoat. Het lakwerk vertoont op sommige plekken wel gebruikssporen en een begin van corrosievorming aan de onderzijde van de portieren. De ‘overall indruk’ is echter fraai en origineel.
De kleurencombinatie van de diepglanzende zwarte lak, het crèmekleurige ongelakte dakje en het rode Jersey Rhovyline (origineel en vrijwel ongeschonden) interieur is zeer fraai. Er is een Gradilux binnenjaloezie achter de achterruit geplaatst en een trekhaak (de l’époque) als extra.

De auto is de laatste jaren spaarzaam hobbymatig gebruikt en staat geparkeerd in een verwarmde garage.
Vraagprijs: € 14.500,-
e-mail: kroneman@xs4all.nl