Bij deze verkoop ik mijn Belgische Citroën DSpécial van december 1974 (49.500km gelezen km-stand), omdat ik er veel te weinig in rijd. Oorspronkelijk was deze DS eigendom van het Antwerpse stadsbestuur en werd ze gebruikt als limousine voor burgemeester en gemeenteraadsleden. Inmiddels is deze godin reeds 23 jaar familiebezit. Geldige APK tot april 2021.

Na een lange winterslaap van 2000 tot 2016 is de auto volledig rijklaar gemaakt door DS-specialist Johan Dekker. Hierbij zijn kosten noch moeite gespaard en alle verrichte werkzaamheden staan op papier. In april 2017 is de DS op Nederlands kenteken gezet. Sindsdien heeft de auto altijd in een verwarmde en geventileerde garage geslapen en net geen 5000km gereden. Voor de recenste APK zijn de stuurhuis-hoezen vervangen.

De DS start, rijdt, schakelt en veert perfect. Deze prachtige wagen is zo goed als origineel en heeft diverse details die een in Belgische DSpécial kenmerken. Voorbeelden hiervan zijn de grote wieldeksels, klokje in het dashboard (in plaats van een afdekplaatje), RVS deurgrepen binnenin, en RVS trompetten (deurgrepen en trompetten zijn van kunststof op DSpécials die in Frankrijk gebouwd zijn). Uiteraard horen de Pallas bordjes eigenlijk niet thuis op deze uitvoering.

Ook het interieur van mijn DS is in erg nette staat en vrijwel origineel. Voor de veiligheid zijn de originele gordels vervangen door nieuwe 3-punts rolgordels voorin en 2-punts rolgordels achterin. Onder het mooie dashboard hangt een Pioneer CD/usb/Bluetooth radio, de speakers zitten in de rug van de achterbank.

Het plaatwerk van de auto is niet helemaal perfect en kan hier en daar wat liefde gebruiken. Klik hier voor meer foto’s (Marktplaats).

De auto staat op nieuwe Retro banden met 7mm profiel en Michelin binnenbanden. De APK is geldig tot april 2021.Kortom een mooie, technisch goede, Belgische DSpécial waar zonder probleem nog lang en veel mee gereden kan worden.

Vraagprijs € 15.000,-

Sim van Gyseghem, e-mail: sim.vangyseghem@gmail.com