Select your language

Citroën DS19 prints op glas: cabriolet en berline

Op zoek naar hèt unieke cadeau voor de komende donkere feestdagen? Of is je werk- of huiskamer een keertje toe aan een renovatie? En wil je dan iets unieks aan de muur?

Dan biedt Fotosouvenirs markante prints op glas van een serie foto’s van Bureau Delpire in opdracht van Citroën gemaakt om publiciteit te generen voor de in 1961 gelanceerde Citroën DS19 Cabriolet. De foto’s zijn met zorg bewerkt en perfect gerestaureerd door Fotosouvenirs. Volg Fotosouvenirs op Facebook voor de laatste updates en nieuwe producten. In overleg zijn deze foto’s ook als print op papier verkrijgbaar. Bel of mail voor de mogelijkheden.

Rob Hoen
info@fotosouvenirs.nl
06 11594040

De foto’s zijn haarscherp geprint op 4mm gehard glas met gepolijste randen en inclusief bevestiging. Uitzonderlijk mooi.
 Glasprints worden in vijf formaten geleverd. Drie maten liggend of staand, twee vierkant.  Bestellingen worden per koerier bezorgd door geheel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Vanwege de kwetsbaarheid van het materiaal is verzending buiten Nederland helaas niet mogelijk.

Voor deze fotoserie zijn twee auto’s gebruikt, beide met roosters (cendriers of asbakken) op de voorschermen. Een in de kleur Rouge Corail (AC416) met het kenteken 542 KG 75 en de ander in Gris Imperial (AC ) met kenteken 1986 W 75. In deze serie gaat het om de rode cabriolet. De foto’s zijn gemaakt met KODAK-Ektachrome film.

Citroën DS19 cabriolet – Place de Vichy, Parijs 1961

Onbekende foto van een Citroën DS19 Cabriolet in de straten van Parijs uit 1961. De foto is genomen op de Place de Clichy (9e arrondissement) voor de ingang van het gelijknamige metrostation.
De foto is uniek omdat deze nooit gepubliceerd is. Het reclamebureau Delpire heeft in 1961 in opdracht van Citroën een serie foto’s laten maken door straat- en modefotograaf William Klein om publiciteit te generen voor de dan nieuwe Citroën DS19 Cabriolet. Het resulteert in een hele serie beelden die met dezelfde auto gemaakt zijn. De kleur is Rouge Corail (AC418) en de auto heeft het kenteken 5421 KG 75. Wiiliam Klein staat bekend om zijn rauwe fotografie, vaak met een lange lens gefotografeerd. Dat zien we ook op deze foto, die vooral geïnspireerd is op zijn straatfotografie. Deze foto heeft ook een bepaalde rauwheid. De achtergrond is scherp, de voorgrond heeft wat bewegingsonscherpte. Dat komt door de hoge ISO-waarde en de duisternis van nachtelijk Parijs. Daar zal Bureau Delpire minder blij mee geweest zijn, maar de liefhebbers van echte straatfotografie des te meer! Fotosouvenirs heeft in de beeldbewerking een paar verbeteringen aangebracht, zodat Citroën en Bureau Delpire nu wel tevreden zouden zijn geweest. Hier te bestellen als print op glas in twee formaten.

Citroën Ds19 Cabriolet bij benzinepomp

Je zult maar vroeg in de ochtend – na een uitbundig galafeest tot in de kleine uurtjes – zonder benzine komen te zitten… Het is een herfstige, mistige ochtend; het is koud en het benzinestation is om zes uur ‘s ochtends nog dicht. Zowel de man als de vrouw in de DS19 met roosters (cendriers) zijn nog in modieuze feestkleding gehuld. Deze foto is onderdeel van een publiciteitscampagne geweest voor de introductie van de Citroën DS19 Cabriolet Usine gebouwd door carrossier Chapron in 1961. Deze cabriolet heeft de kleur Rouge Corail (AC418) en is toentertijd veel gebruikt – naast een DS19 Cabriolet in de kleur Gris Imperial (AC112) – in de publiciteitscampagnes van Citroën.
Dit is een foto die je zo zou kunnen vinden in het toonaangevende modeblad Vogue. De serie is dan ook gemaakt door straat- en modefotograaf William Klein in opdracht voor reclamebureau Delpire. De fotograaf houdt geen rekening met marketingoverwegingen, want op de achtergrond is een Peugeot-garage met een BP-benzinezuil te zien; ondenkbaar in de hedendaagse reclamefotografie. Het is een prachtig tijdsbeeld. Zeer fraaie vierkante print op glas, met fraaie kleurtonen en leverbaar in twee formaten en hier te bestellen.

Citroën DS19 Cabriolet met dame en hond

Een mooi sfeerbeeld uit het Parijs van 1961 met een Citroën DS19 cabriolet met dame en hond in de auto. De foto komt uit een serie publiciteitsdia’s uit een reclamecampagne voor de nieuwe DS19 cabriolet gebouwd door carrossier Chapron. De serie is gemaakt door de Amerikaans-Franse fotograaf William Klein. Hij was zowel straat- als modefotograaf en dat is te zien aan deze kleinbeeld persfoto. In de tijd dat hij voor Vogue in Parijs werkte, fotografeerde Klein modellen in de Parijse straten. Zijn foto’s onderscheidden zich door hun gebruik van groothoeklenzen, sterke composities en onconventionele camerahoeken, wat resulteerde in opvallende beelden. Hij was een pionier op het gebied van het gebruik van straatbeelden en de architectuur van de stad als achtergrond voor modefotografie. Prachtige print op glas, verkrijgbaar in drie formaten. Om te bestellen, klik hier.

Citroën DS19 Cabriolet bij Château Dampierre (Yvelines)

Deze reproductie op glas heeft de beroemde brochure van de Citroën DS19 cabriolet niet gehaald. De foto is een duplicaat van het originele 6×6 negatief en gemaakt door de Amerikaans-Franse mode- en straatfotograaf William Klein. De kasteelheer gaat met zijn vrouw op een mooie herfstdag op vakantie. Het personeel brengt de bagage naar de auto. De foto is gemaakt bij kasteel Dampierre in Yvelines.
In de tijd dat hij voor het toonaangevende modeblad Vogue in Parijs werkte, fotografeerde Klein modellen in de Parijse straten. Zijn foto’s onderscheidden zich door hun gebruik van groothoeklenzen, sterke composities en onconventionele camerahoeken, wat resulteerde in opvallende – vaak deels onscherpe – beelden. Hij was een pionier op het gebied van het gebruik van straatbeelden en landschappen als achtergrond voor modefotografie. Hier te bestellen in twee formaten.

Citroën DS19 in de nacht (1961)

Mooi sfeerbeeld uit de bekende fotoreeks van de Citroën DS19 Cabriolet uit 1961 met het kenteken 5421 KG 75. Het beeld benadrukt de emotie en beleving van auto’s en de mensen erin. Bureau Delpire verheft fotografie tot kunst. Gedurfde foto en heel wat anders dan de reclamekiekjes van begin jaren zestig en vandaag de dag. Verkrijgbaar in drie formaten. Voor wie eens wat anders aan de muur durft te hangen!
Bestellen? Klik hier.

Omslag brochure Eenstemmig (1965) met Citroën DS19

Coverfoto van de Nederlandstalige versie van de brochure Eenstemmig (Franse versie Unanimité) van de Citroën DS19 uit 1965, gefotografeerd op Broadway, New York.  De brochure bevat citaten uit de media over de Citroën DS19. Grafisch sterk beeld; zeer fraaie reproductie geprint op glas. Restauratie is tot in het kleinste detail uitgevoerd en geschikt gemaakt voor reproductie op grote formaten.

De fotografie in deze brochure is van William Klein en geïnspireerd op zijn film Broadway by Light (1958). Het is een van Klein’s korte films die de levendige en lichtgevende energie van Times Square in New York vastlegt, met de nadruk op de verblindende lichten en reclameborden die het gebied definiëren. Het is een kritische blik op de Amerikaanse reclame-industrie en consumentencultuur. De film staat bekend om zijn experimentele stijl en zijn portret van het visuele spektakel van Broadway ‘s nachts.

Over het geheel genomen hebben de bijdragen van William Klein aan zowel fotografie als filmmaken een blijvende invloed gehad op de kunsten en hebben ze latere generaties kunstenaars en fotografen beïnvloed. Zijn bereidheid om grenzen te verleggen en conventies uit te dagen, heeft hem tot een belangrijke figuur gemaakt in de wereld van visual storytelling. In drie formaten hier te bestellen.
Citroën DS19 in de straten van New York (1965)

State-of-the-Art fotografie uit de brochure Unamimité (Eenstemmig) van 1965. Deze brochure is gemaakt door Bureau Delpire, het reclamebureau die veel brochures voor Citroën ontworpen heeft. Prachtige straat- en modefotografie gemaakt in New York, die twee Citroëns DS19 in de grootstedelijke context van de dynamische stad tussen hoge gebouwen van New York laat zien. Het werk is een typisch voorbeeld van een fotograaf die de studio verlaat en op straat gaat werken. De voorruit dient als spiegel voor de moderne samenleving van de jaren zestig. Heel wat anders dan de gebruikelijke statie-kiekjes van een Citroën DS: het is gewoon kunst. Zeer fraaie reproductie op glas, in drie formaten te bestellen.

Citroën DS19 op Broadway (1965)

Deze volledig digitaal gerestaureerde foto met een Citroën DS19 is een uitsnede uit de brochure Eenstemmig (Franse versie Unanimité) uitgebracht in 1965. Door de lichtomstandigheden op Broadway (New York) is de foto met een hoge ISO-waarde gemaakt, vandaar de mooie grove korrel. Dat effect wordt vergroot door de print op glas. De digitale restauratie is met respect voor dit detail uitgevoerd. Prachtig straatbeeld uit New York (1965).
De fotografie in deze brochure is van William Klein en geïnspireerd op zijn film Broadway by Light (1958). Het is een van Klein’s korte films die de levendige en lichtgevende energie van Times Square in New York vastlegt, met de nadruk op de verblindende lichten en reclameborden die het gebied definiëren. Het is een kritische blik op de Amerikaanse reclame-industrie en consumentencultuur. De film staat bekend om zijn experimentele stijl en zijn portret van het visuele spektakel van Broadway ‘s nachts.

Over het geheel genomen hebben de bijdragen van William Klein aan zowel fotografie als filmmaken een blijvende invloed gehad op de kunsten en hebben ze latere generaties kunstenaars en fotografen beïnvloed. Zijn bereidheid om grenzen te verleggen en conventies uit te dagen, heeft hem tot een belangrijke figuur gemaakt in de wereld van visual storytelling. In twee formaten leverbaar en hier te bestellen.

Inlichtingen:
Rob Hoen
info@fotosouvenirs.nl
06 11594040

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Loading…
Loading…

Bienvenue