Liefhebbers, ID/DS-clubleden en professionals van de Citroën ID DS

Al geruime tijd ben ik bezig met de restauratie van mijn ID break uit 1968.

Zoals op de foto’s is te zien heb ik het chassis eerst geheel kaal gemaakt. Daarna zijn alle rotte delen vervangen, het is in de zinkcompound gespoten, alle naden zijn geseald en vervolgens is het chassis in de originele lakkleur gesloten.
Ondertussen heb ik de draagarmen voor en achter ontroest en en gespoten. Als ook de tank de ankerplaten. De velgen zijn ook klaar.
Zoals jullie zien heb ik al een en ander gedaan maar er moet ook nog heel wat gebeuren.
Op dit moment ben ik een beetje vast gelopen. Mede door de ontwikkelingen wat betreft brandstof vraag ik mij af of ik op de ingeslagen weg moet doorgaan. Het spookt door mijn hoofd dat wanneer ik verder ga op deze weg en de wagen misschien af heb in 2030 ik mijn droom niet meer kan realiseren omdat er dan geen benzine meer wordt verkocht.

Alle onderdelen zijn gecategoriseerd en ik heb een verslag gemaakt tijdens de demontage. Omdat mijn ID erg slecht was heeft de rest ook de nodige behandeling nodig. Het blok staat al geruime tijd stil, de startmotor is versleten, het bekende bendix-verhaal. Voor ik begon liep de motor als een zonnetje. Al het plaatwerk heeft ook de nodige aandacht nodig op de bekende plekken. De nylon bekleding is op zich nog in orde, maar de onderlaag van de bekleding is uitgedroogd. Natuurlijk wil ik dat ik uiteindelijk met mijn ID kan rijden.

Wat ik van jullie vraag is of je mij kunt adviseren hoe ik mijn doel het beste kan bereiken. Er zijn verschillende opties;

  1. Doorgaan op de ingeslagen weg?
  2. Verkopen? Wie doet een bod? Wat is de ID waard?
  3. Door bedrijf laten afbouwen. Wat gaat dit kosten?
  4. Kenner zoeken die mij wil helpen. Wie?
  5. Alles omruilen voor een ID/DS die wel rijdt?

Alle input is van harte welkom. Als je denkt dat je het ziet zitten om mijn wagen af te bouwen en je kunt een grove inschatting maken van de kosten, dan zie ik je offerte graag tegemoet. Als je mij op een andere wijze een advies kunt geven of een aanbod kunt doen dan zie ik je reactie ook graag tegemoet.

Mark Reijnen
Mail: markkeeszoonreijnen@gmail.com
Tel: 06 4777 8034